PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 2.7g1.2kcal0.3g0g0g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g4.3g1.7kcal0.2g0.2g0g0g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g5.2g3.7kcal0.6g0.2g0g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g4.2g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss3.1g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen4.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana47g21kcal2.4g2g0g0.4g
Valittu annoskoko24g11kcal1.2g1g0g0.2g
Annoskoko puolitettuna12g5kcal0.6g0.5g0g0.1g
Arvot/100g100g45kcal5.1g4.2g0g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209