Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo42g296kcal0.1g0.1g33.4g0g
Sokeri 28g115kcal0g28.3g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g83g254kcal8.1g51.1g1.7g12.1g
Leivinjauhe 0.8g1.5kcal0g0.3g0g0g
Mustikka metsä- 60g26kcal0.3g3.8g0.4g2g
Sokeri14g57kcal0g14g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1.7g5.6kcal0g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana460g1512kcal17g198g71g28.2g
Valittu annoskoko230g756kcal8.5g99g35.5g14.1g
Annoskoko puolitettuna115g378kcal4.3g49.5g17.8g7.1g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906