Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 157g37kcal2.8g3.4g0.5g3.6g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 47g30kcal1.4g2.3g1.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.7g16kcal0.5g3.3g0.1g0.2g
Oivariini, 80 normaalisuolainen4.7g34kcal0g0g3.8g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste16g56kcal4.5g0.3g4.4g0g
Rypsiöljy 1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana460g374kcal18.4g18.6g24g7.6g
Valittu annoskoko230g187kcal9.2g9.3g12g3.8g
Annoskoko puolitettuna115g94kcal4.6g4.7g6g1.9g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=304130