Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 8.3g45kcal0.1g0.1g5g0g
Sokeri 35g144kcal0g35.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 54g186kcal5.5g37.8g0.6g1.9g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)42g13kcal1.2g2g0g0g
Rypsiöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 83g30kcal0.1g5.9g0.1g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana460g966kcal13.8g162.2g26.4g7.2g
Valittu annoskoko230g483kcal6.9g81.1g13.2g3.6g
Annoskoko puolitettuna115g242kcal3.5g40.6g6.6g1.8g
Arvot/100g100g210kcal3g35.2g5.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247