Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 75g18kcal1.4g1.7g0.2g1.7g
Purjosipuli 16g3.7kcal0.3g0.4g0g0.3g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g0.9g7.7kcal0g0g0.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 117g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 2.1g6.3kcal0.2g0.3g0.5g0g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g19g32kcal1.4g1g2.4g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana460g135kcal6.6g6.8g8g5g
Valittu annoskoko230g68kcal3.3g3.4g4g2.5g
Annoskoko puolitettuna115g34kcal1.7g1.7g2g1.3g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.5g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301939