Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo417g2961kcal1.3g0.8g333.6g0g
Sokeri 284g1151kcal0g283.3g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g834g2544kcal80.9g511.2g16.7g120.9g
Leivinjauhe 8.3g15kcal0.4g3.2g0g0g
Mustikka metsä- 600g264kcal3g38.4g3.6g19.8g
Sokeri140g569kcal0g140g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 17g56kcal0g13.6g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4600g15117kcal171.2g1981g707.8g281.8g
Valittu annoskoko2300g7559kcal85.6g990.5g353.9g140.9g
Annoskoko puolitettuna1150g3779kcal42.8g495.3g177g70.5g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906