Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 83g447kcal0.7g0.6g49.9g0g
Sokeri 354g1436kcal0g353.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 541g1855kcal55.1g378.5g6.5g18.9g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)416g133kcal12.5g19.5g0g0g
Rypsiöljy 75g662kcal0g0g74.9g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 832g296kcal1.3g59.1g0.7g16.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4600g9657kcal139.2g1622g264g71g
Valittu annoskoko2300g4828kcal69.6g811g132g35.5g
Annoskoko puolitettuna1150g2414kcal34.8g405.5g66g17.8g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247