Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g23g129kcal0.2g0.2g14g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.6g24.5g0.4g1.2g
Mustapippuri 2.3g6.5kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Tomaattimurska 1752g515kcal9.8g92.9g3.5g33.3g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g234g140kcal2.1g12.1g9.3g0.7g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 9g6.5kcal0.1g1.1g0.1g0.4g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 2.3g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi234g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4606g1857kcal33.8g266.8g55g72.8g
Valittu annoskoko2303g928kcal16.9g133.4g27.5g36.4g
Annoskoko puolitettuna1152g464kcal8.5g66.7g13.8g18.2g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=343928