Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio790g514kcal79g33.2g2.4g0g
Voi 316g2293kcal3.8g1.3g256.9g0g
Sokeri 269g1090kcal0g268.4g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl316g1075kcal6.3g9.5g110.6g0g
Mantelirouhe, 1 rkl190g1096kcal40g10.1g95.8g22g
Kananmuna kuoreton 174g248kcal21.7g0.5g17.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g13g51kcal0g12.5g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g237g284kcal1.2g71.1g1.2g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4607g13300kcal304g813.2g969.4g46.4g
Valittu annoskoko2304g6650kcal152g406.6g484.7g23.2g
Annoskoko puolitettuna1152g3325kcal76g203.3g242.4g11.6g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965