Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt396g182kcal12.7g19g5.9g0g
Hiiva 40g30kcal5.2g0.4g0.2g2.7g
Vehnäjauho, sunnuntai951g3330kcal114.2g675.5g20g28.5g
Keltuainen, 20g, annos 20g63g41kcal2.2g0.1g15.9g0g
Kananmuna kuoreton 95g136kcal11.9g0.3g9.8g0g
Voi 159g1150kcal1.9g0.6g128.9g0g
Sokeri 270g1094kcal0g269.3g0g0g
Suola, annos 3g4.8g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g7.9g25kcal0.9g4.8g0.6g2.2g
Rusinat (Rainbow) 1 pss159g507kcal4.8g112.6g1.1g15.4g
Sekahedelmä, kuivattu 159g353kcal5.5g69.5g1.3g13.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4608g13696kcal318.6g2304.2g367.4g123.8g
Valittu annoskoko2304g6848kcal159.3g1152.1g183.7g61.9g
Annoskoko puolitettuna1152g3424kcal79.7g576.1g91.9g31g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984