Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 359g152kcal35.2g1.4g0.4g0g
Sokeri 598g2429kcal0g597.8g0g0g
Flora Vanilla 12%748g1421kcal33.7g119.7g89.8g0g
Puolukka 598g232kcal2.6g40.7g3g15.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4608g8470kcal143g1519.2g186.4g31.2g
Valittu annoskoko2304g4235kcal71.5g759.6g93.2g15.6g
Annoskoko puolitettuna1152g2117kcal35.8g379.8g46.6g7.8g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133