Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g302g1417kcal19g205.1g57.3g6.6g
Voi 101g729kcal1.2g0.4g81.7g0g
Kuohukerma,valio,2dl402g1367kcal8g12.1g140.7g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g402g241kcal16.1g20.1g10.1g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g201g175kcal2.2g85.6g12.3g0g
Sokeri 251g1020kcal0g251.1g0g0g
Liivatelehti, gelatiini40g140kcal34.4g0g0g0g
Vesi30g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g203g177kcal2.2g86.5g12.4g0g
Vesi201g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker171g667kcal0.1g165.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4608g11867kcal166.4g1653.4g629g13.2g
Valittu annoskoko2304g5934kcal83.2g826.7g314.5g6.6g
Annoskoko puolitettuna1152g2967kcal41.6g413.4g157.3g3.3g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734