Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1074g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 64g48kcal8.5g0.7g0.3g4.4g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 70g226kcal20.2g4.9g14g21.4g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl387g1315kcal54.1g247.5g12g21.3g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g698g2514kcal90.8g488.7g14.7g25.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4608g8204kcal347.2g1483.6g82g145.8g
Valittu annoskoko2304g4102kcal173.6g741.8g41g72.9g
Annoskoko puolitettuna1152g2051kcal86.8g370.9g20.5g36.5g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89116