Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 174g132kcal3.3g26.9g0.3g1.7g
Kananmuna kuoreton 19g27kcal2.4g0.1g2g0g
Korppujauho 11g38kcal1.1g7.8g0.1g0.6g
Rypsiöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 14g94kcal3.7g1g8.1g1.7g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g5.2g3.1kcal0.5g0.9g0.2g3.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana462g713kcal22g73.4g35.4g15.6g
Valittu annoskoko231g356kcal11g36.7g17.7g7.8g
Annoskoko puolitettuna116g178kcal5.5g18.4g8.9g3.9g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.9g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129417