Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 29g100kcal3g20.4g0.4g1g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl29g99kcal4.1g16.3g2g3.2g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)15g6.7kcal0.5g0.7g0.2g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka6.6g58kcal0g0g6.6g0g
Sipuli (kuorittu)15g3.9kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.2g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana 37g12kcal0.2g2g0.1g0.9g
Palsternakka 22g14kcal0.1g2.6g0.1g1g
Sellerimuhennos 15g8.2kcal0.3g1.1g0.3g0.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka2.2g19kcal0g0g2.2g0g
Vesi44g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.4kcal0g0g0g0.1g
Oregano, kuivattu 0.1g0.4kcal0g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g15g43kcal4.8g0.2g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana462g735kcal26.6g89.2g28.8g13.6g
Valittu annoskoko231g368kcal13.3g44.6g14.4g6.8g
Annoskoko puolitettuna116g184kcal6.7g22.3g7.2g3.4g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388323