Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 24g84kcal2.5g17.1g0.3g0.9g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 19g31kcal1.4g0.8g2.4g0.5g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.9g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka34g32kcal5.7g0.2g0.8g0g
Sipuli 10g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Paprika punainen 28g8.2kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Ananas, omassa liemessään 27g14kcal0.1g3g0g0.4g
Kananmuna kuoreton 21g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 38g16kcal1.3g1.8g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.9g6.4kcal0.2g1.3g0g0.1g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Emmental, punaleima 17%17g49kcal5.7g0g2.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana462g577kcal42.4g52.4g20.2g5.2g
Valittu annoskoko231g289kcal21.2g26.2g10.1g2.6g
Annoskoko puolitettuna116g144kcal10.6g13.1g5.1g1.3g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965