Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 44g139kcal10.7g20g0.8g3.9g
Vesi, vesijohtovesi 164g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Sipuli 6.6g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Pinaatti 16g2.2kcal0.3g0.1g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana464g307kcal22.2g40.8g3.8g8.4g
Valittu annoskoko232g153kcal11.1g20.4g1.9g4.2g
Annoskoko puolitettuna116g77kcal5.6g10.2g1g2.1g
Arvot/100g100g66kcal4.8g8.8g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120385