Kanakorma

( Resepti kirjasta Suuri Intialainen keittokirja.

Baljekar, M., Fernandez, R. ym. Moreeni kirjapaino.)

* 650 gr nahatonta broilerin rintafileetä
*2 valkosipulinkynttä murskattuna
*2,5 cm pala tuoretta inkivääriä karkeasti paloiteltuna
*1 rkl kasviöljyä
*3 vihreää kardemummaa
*1 sipuli hienonnettuna
*2 tl jauhettua jeeraa (juustokuminaa)
*1,4 tl suolaa
*3 dl maustamatonta jogurttia
*mantelilastuja ja tuoretta korianteria koristeluun

1. Leikkaa broileri kuutioiksi.

2. Laita valkosipuli, inkivääri ja kaksi rkl vettä monitoimikoneeseen ja jauha sileäksi tahnaksi.

3. Kuumenna öljy pannussa ja paista broileri ruskeaksi.

Nosta palat pois reikäkauhalla.

4. Lisää pannulle kardemummat ja kuullota kaksi minuuttia.

Lisää sipuli ja kuullota vielä viisi minuuttia.

5. Lisää valkosipuli-inkivääritahna, jeera ja suola ja paista koko ajan sekoittaen viisi minuuttia.

6. Lisää vähitellen puolet jogurtista, ruokalusikallinen kerrallaan ja keitä hiljalleen, kunnes jogurtti on kokonaan imeytynyt.

7. Lisää broilerinpalat, peitä pannu kannella ja anna hautua noin viisi minuuttia.

8. Lisää loppu jogurtti, anna kiehua hiljaa viisi minuuttia.

Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja korianterilla.

Tarjoa haluamasi lisäkkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 265 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin nahaton rintafilee142g146kcal32.8g0g2.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu2.2g1.7kcal0g0.4g0g0g
Oliiviöljy 3g26kcal0g0g3g0g
Sipuli 13g4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Partaäijä-jogurtti (turkkilainen)66g82kcal2.2g2.8g6.6g0g
Mantelilastu (A la meira)4.4g26kcal1g0.3g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana464g576kcal72.6g8.6g28.2g0.4g
Valittu annoskoko232g288kcal36.3g4.3g14.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna116g144kcal18.2g2.2g7.1g0.1g
Arvot/100g100g124kcal15.7g1.9g6.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=263900