Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g540g167kcal4.9g38.9g0.8g0g
Peruna, keskikokoinen 60g240g144kcal3.6g31.2g0.2g2.2g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Oliiviöljy 32g286kcal0g0g32.4g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g34g40kcal0.8g2g3g0.5g
Valkoviinietikka (Rajamäen)18g3.6kcal0g1.2g0g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g3.6g7.6kcal0.3g1g0.3g1.3g
Mustapippuri, annos 1g1.2g2.7kcal0.1g0.5g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g120g312kcal18g0.2g26.4g0g
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4620g1993kcal58.6g161.6g126.6g12g
Valittu annoskoko2310g996kcal29.3g80.8g63.3g6g
Annoskoko puolitettuna1155g498kcal14.7g40.4g31.7g3g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340850