Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 450g343kcal8.5g69.8g0.9g4.5g
Porkkana 450g147kcal2.8g25g0.9g11.5g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 18g159kcal0g0g18g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen300g99kcal9.9g14.7g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss300g159kcal17.1g15.9g1.5g9.3g
Arkirae (Valio), annos 100g150g105kcal18g5.3g1.5g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas35g107kcal3.5g21.4g0.8g6.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.5g4.7kcal0.4g0.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4626g2249kcal120.4g305.6g47.2g63.2g
Valittu annoskoko2313g1124kcal60.2g152.8g23.6g31.6g
Annoskoko puolitettuna1157g562kcal30.1g76.4g11.8g15.8g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369