Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g321g545kcal64.1g0g22.4g0g
Sipuli (kuorittu)96g26kcal1.3g4.6g0.2g1.6g
Valkosipuli 18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g12g108kcal0g0g12g0g
Vesi1202g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 120g35kcal1.2g5.5g0.4g2.2g
Palsternakka 104g66kcal0.5g12.3g0.4g4.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g120g34kcal0.7g7.2g0.2g3g
Peruna, vanha, kuorittu 224g171kcal4.2g34.8g0.4g2.2g
Purjosipuli80g15kcal1.4g1.9g0.2g1.7g
Maustepippuri, annos 1g12g0.4kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4632g2039kcal149.6g138.4g72.8g31.6g
Valittu annoskoko2316g1020kcal74.8g69.2g36.4g15.8g
Annoskoko puolitettuna1158g510kcal37.4g34.6g18.2g7.9g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066