Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl83g32kcal0.8g7.5g0g0g
Hiiva, 50g8.3g5.1kcal1.1g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma17g53kcal0g12.3g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g9g55kcal2.1g1.2g4.4g0.5g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi12g37kcal3.4g0.8g2.3g3.6g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g23g77kcal2.5g15.4g0.6g2.8g
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.6g24.5g0.4g1.2g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g32g98kcal3.1g19.7g0.6g4.7g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g5g7.8kcal0.7g1.7g0.2g1.9g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)6.9g26kcal0.8g5.3g0.2g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana465g1023kcal36.2g177g17.4g31.4g
Valittu annoskoko232g511kcal18.1g88.5g8.7g15.7g
Annoskoko puolitettuna116g256kcal9.1g44.3g4.4g7.9g
Arvot/100g100g220kcal7.8g38.1g3.7g6.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333492