Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 22g153kcal0.1g0g17.2g0g
Hunaja 41g135kcal0.2g33g0g0g
Kananmuna kuoreton 32g46kcal4g0.1g3.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 38g130kcal3.9g26.6g0.5g1.3g
Leivinjauhe 2.9g5.1kcal0.2g1.1g0g0g
Hasselpähkinä 10g61kcal1.3g0.3g5.8g1.7g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 88g31kcal0.1g6.2g0.1g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana466g1123kcal19.6g134.6g53.8g9.6g
Valittu annoskoko233g562kcal9.8g67.3g26.9g4.8g
Annoskoko puolitettuna116g281kcal4.9g33.7g13.5g2.4g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.6g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623