Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g1347g323kcal24.2g40.4g6.7g25.6g
Sipuli 449g136kcal5.6g21.5g0.9g7.6g
Voi, 1 tl, 5 g67g492kcal0.7g0.7g53.9g0g
Valkosipuli 45g49kcal3.5g7.3g0.3g0.9g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g337g707kcal77.4g0g43.8g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)77g124kcal2.1g2.1g11.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4644g3660kcal227g144g234.4g68.2g
Valittu annoskoko2322g1830kcal113.5g72g117.2g34.1g
Annoskoko puolitettuna1161g915kcal56.8g36g58.6g17.1g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573