Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 54g219kcal0g53.8g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl225g764kcal4.5g6.7g78.6g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g292g1632kcal24.5g160.6g99.3g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g1190g1666kcal41.7g249.9g53.6g2.4g
Mansikka,pakaste Rainbow561g197kcal2.8g39.3g2.8g10.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4644g8954kcal147g1020.6g468.6g26.2g
Valittu annoskoko2322g4477kcal73.5g510.3g234.3g13.1g
Annoskoko puolitettuna1161g2239kcal36.8g255.2g117.2g6.6g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100