Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)346g93kcal4.5g16.6g0.7g5.9g
Valkosipuli 8.7g10kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Linssi, punainen, Go Green393g1278kcal94.4g192.7g3.9g47.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g87g25kcal0.5g5.2g0.2g2.2g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka42g4.6kcal0.5g0.5g0.1g0.4g
Vesi1311g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 109g966kcal0g0g109.3g0g
Viinietikka balsami26g9kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4648g4771kcal201.2g433.4g228.6g111.8g
Valittu annoskoko2324g2386kcal100.6g216.7g114.3g55.9g
Annoskoko puolitettuna1162g1193kcal50.3g108.4g57.2g28g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212