Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g384g549kcal48g1.2g39.6g0g
Sokeri224g907kcal0g223.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 171g587kcal17.4g119.8g2.1g6g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 61g205kcal0g49.9g0g0.9g
Leivinjauhe 8.7g15kcal0.5g3.3g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g611g917kcal3.1g220g1.8g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g306g489kcal22g48.9g21.4g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 349g896kcal4.6g10.5g94.3g0g
Kiivi kuorittu 96g45kcal0g6.8g0.6g2.6g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 105g78kcal0.8g16.2g0.4g1.2g
Tomusokeri 1dl=60g8.7g35kcal0g8.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4648g9445kcal192.8g1417.2g320.4g21.4g
Valittu annoskoko2324g4723kcal96.4g708.6g160.2g10.7g
Annoskoko puolitettuna1162g2361kcal48.2g354.3g80.1g5.4g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759