Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1221g4188kcal124.4g854.5g14.6g42.7g
Vesi939g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g12g42kcal5.3g4.7g0.7g0g
Kauralese 141g507kcal25.4g64.2g10.8g24.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4648g9475kcal310.2g1846.8g52.2g134.6g
Valittu annoskoko2324g4738kcal155.1g923.4g26.1g67.3g
Annoskoko puolitettuna1162g2369kcal77.6g461.7g13.1g33.7g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248