Kreikkalainen kurpitsalasagne

6 annosta.

valmistusaika 25 min+1 h
1 kg myskikurpitsa
1 porkkana
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
Tomaattikastike:
2 tlk ( yht. 800 g) kuorittuja kirsikkatomaatteja, esim.

Mutti
1 tkl (290/155 g) kalamata-oliiveja
3 rkl oreganoa hienonnettuna
lisäksi:
1 tlk (200 g) ranskankermaa
200 g fetaa
8 lasagnelevyä
2 dl raastettua parmesaania

Kuutioi kurpitsa.

Kuori ja kuutioi porkkana.

Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipuli viipaleiksi.

Yhdistä kaikki kasvikset.

Lisää öljy ja mausteet.

Kypsennä kasviksia pellillä leivinpaperin päällä 225-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Tomaattikastike:
Kaada tomaattipurkkien sisältö kattilaan.

Anna porista miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Viipaloi oliivit ja lisää ne silputun oreganon kanssa kastikkeeseen.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Yhdistä paahdetut kasvikset ja tomaattikastike.

Kokoa lasagne.

Levitä hieman tomaattikastike-kasvisseosta vuoan pohjalle.

Murustele päälle hieman fetaa.

Lusikoi hieman ranskankermaa.

Levitä kerros lasagnelevyjä päälle.

Lisää kastiketta ja juustoa ja sitten taas lasagnelevyjä.

Tee 2-3 kerrosta.

Laita päällimmäiseksi kastiketta ja fetaa.

Viimeistele ripottelemalla parmesaania pinnalle.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia.

Katso tarkka kypsennysaika lasagnelevypaketista.

Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 517 grammaa

Sallah
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myskikurpitsa, kypsentämätön (Butternut-kurpitsa), annos 100g750g338kcal7.5g87.7g0.8g15g
Porkkana, keskikokoinen 65g49g14kcal0.3g2.9g0.1g1.2g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g150g108kcal3.7g25.2g0.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g9g9kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g34g297kcal0g0g33.8g0g
Mutti paseerattu tomaatti600g192kcal10.2g27.6g0.6g0g
Oregano, tuore (Järvikylä), annos 10g34g23kcal0.8g3.3g0.6g0.8g
Ranskankerma Valio150g420kcal3.7g5.2g42g0g
Pirkka parhaat fetajuusto (Pirkka)150g413kcal24g1.5g34.5g0g
Lasagnelevy, euroshopper135g473kcal16.2g95.9g1.9g0g
Parmissimo - parmesanraaste150g588kcal49.5g0g42.6g0g
Kalamata oliivit, pirkka116g198kcal1.9g1.5g19.8g5.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4653g6142kcal237g504.6g353.8g44.6g
Valittu annoskoko2327g3071kcal118.5g252.3g176.9g22.3g
Annoskoko puolitettuna1163g1536kcal59.3g126.2g88.5g11.2g
Arvot/100g100g132kcal5.1g10.8g7.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=465582