Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1141g685kcal17.1g148.4g1.1g10.3g
Voi 171g1242kcal2g0.7g139.2g0g
Sipuli (kuorittu)114g31kcal1.5g5.5g0.2g1.9g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen457g151kcal15.1g22.4g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 171g565kcal3.4g5.1g59.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 223g764kcal22.7g155.8g2.7g7.8g
Suola, annos 3g5.7g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 46g49kcal3.6g7.4g0.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4656g6972kcal130.8g690.6g406.8g42g
Valittu annoskoko2328g3486kcal65.4g345.3g203.4g21g
Annoskoko puolitettuna1164g1743kcal32.7g172.7g101.7g10.5g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258