Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 299g2126kcal2.2g1.2g239.5g0g
Sokeri 424g1721kcal0g423.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu543g684kcal59.7g1.6g48.9g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.5g0g0.1g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g798g2794kcal27.9g646.6g8g23.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g20g80kcal0g19.8g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 200g246kcal7.9g8.6g20.1g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 24g89kcal4.4g2.6g5.2g7.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4656g15549kcal206.2g2223.2g643.4g62.6g
Valittu annoskoko2328g7775kcal103.1g1111.6g321.7g31.3g
Annoskoko puolitettuna1164g3887kcal51.6g555.8g160.9g15.7g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.7g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822