Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 75g26kcal3.5g1.5g0.2g1.9g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 131g60kcal3.9g6.3g2g0g
Voi 3.7g27kcal0g0g3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.7g13kcal0.4g2.6g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 9g35kcal2.1g0g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana466g352kcal22.4g20.8g18.6g4g
Valittu annoskoko233g176kcal11.2g10.4g9.3g2g
Annoskoko puolitettuna117g88kcal5.6g5.2g4.7g1g
Arvot/100g100g76kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222632