Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala24g75kcal3.5g13.9g0.6g2.3g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton3.1g10kcal0.7g0.3g0.7g0g
Voi vähäsuolainen 16g114kcal0.2g0.1g12.7g0g
Sokeri 2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Vesi9g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 18g133kcal0.2g0.1g14.9g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g37g128kcal0.6g32.5g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 23g32kcal2.9g0.1g2.3g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton6.3g20kcal1.4g0.7g1.3g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark16g83kcal1.2g5g6.6g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g31g38kcal0.9g1.4g3.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl44g151kcal0.9g1.3g15.5g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark4.2g22kcal0.3g1.3g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana468g1630kcal25.6g118.4g119g4.6g
Valittu annoskoko234g815kcal12.8g59.2g59.5g2.3g
Annoskoko puolitettuna117g407kcal6.4g29.6g29.8g1.2g
Arvot/100g100g348kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045