Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)400g1400kcal56g224g27.6g44g
Vehnäjauho puolikarkea 195g669kcal19.9g136.5g2.3g6.8g
Ruisjauho kokojyväjauho 55g167kcal4.8g30.5g1g7.6g
Flora margariini 60, annos 10g100g540kcal0.2g0.3g60g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 200g60kcal5.8g7.2g0.2g0g
Leivinjauhe 14g25kcal0.7g5.3g0g0.1g
Kananmuna kuorineen punnittu120g151kcal13.2g0.4g10.8g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g10g31kcal1.1g6g0.7g2.8g
Fariinisokeri200g812kcal0g199.8g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)400g260kcal12.8g19.2g14g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g120g170kcal15g0.4g12.4g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g100g289kcal1.2g56g0g40g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Raparperi 400g135kcal2.8g22g0.4g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4660g9547kcal267g1446.8g258.8g213.8g
Valittu annoskoko2330g4773kcal133.5g723.4g129.4g106.9g
Annoskoko puolitettuna1165g2387kcal66.8g361.7g64.7g53.5g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219