Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)351g95kcal4.6g16.8g0.7g6g
Valkosipuli 175g190kcal13.8g28.6g1.1g3.7g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g47g418kcal0g0g47.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 70g241kcal7.1g49.1g0.8g2.5g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g175g491kcal33.3g0.1g38.6g0g
Timjami 5.3g15kcal0.5g1.4g0.4g1.9g
Persilja 105g29kcal1.5g1.2g0.2g8.4g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g1402g1683kcal35.1g84.1g126.2g21g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4662g6320kcal191.8g362.6g430.6g87g
Valittu annoskoko2331g3160kcal95.9g181.3g215.3g43.5g
Annoskoko puolitettuna1166g1580kcal48g90.7g107.7g21.8g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122