Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 300g2131kcal2.3g1.2g240g0g
Sokeri 425g1725kcal0g424.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu544g685kcal59.8g1.6g49g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g800g2800kcal28g648g8g24g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g20g80kcal0g19.8g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 200g246kcal8g8.6g20.1g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 24g89kcal4.4g2.6g5.2g7.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4666g15583kcal207g2228g644.6g62.8g
Valittu annoskoko2333g7791kcal103.5g1114g322.3g31.4g
Annoskoko puolitettuna1167g3896kcal51.8g557g161.2g15.7g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.7g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822