Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g105g336kcal24.2g55.7g1.6g0g
Mung-papu, gogreen105g365kcal25.2g65.8g1.2g17.1g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g105g336kcal24.2g54.6g1.6g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g300g369kcal9g78.1g2.4g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g300g159kcal17.1g15.9g3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g338g91kcal4.4g16.2g0.7g5.7g
Paprika, punainen450g116kcal4.1g20.7g1.8g9g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g30g6kcal0g2g0g0g
Ruokosokeri15g61kcal0g15g0g0g
Oliiviöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g68g17kcal0.3g5.7g0g0.3g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g2g0.1g0.3g
Inkivääri, tuore, silputtu12g10kcal0.2g2.1g0.1g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 450g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4671g4554kcal219.2g667.6g115g65.2g
Valittu annoskoko2336g2277kcal109.6g333.8g57.5g32.6g
Annoskoko puolitettuna1168g1139kcal54.8g166.9g28.8g16.3g
Arvot/100g100g98kcal4.7g14.3g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=422060