Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi640g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 64g48kcal8.4g0.7g0.3g4.4g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma19g61kcal0g14.2g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)512g1638kcal70.7g297g16.4g64g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g1024g3584kcal130g711.7g20.5g33.8g
Voi, 1 tl, 5 g64g467kcal0.6g0.6g51.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4672g11597kcal419.4g2048.4g176.8g204.4g
Valittu annoskoko2336g5799kcal209.7g1024.2g88.4g102.2g
Annoskoko puolitettuna1168g2899kcal104.9g512.1g44.2g51.1g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143577