Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 964g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 64g194kcal0.1g47.6g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g3.2g12kcal1.4g1.3g0.2g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 707g2149kcal61.8g391.5g13.4g98.2g
Vehnäjauho puolikarkea 418g1433kcal42.6g292.3g5g14.6g
Auringonkukansiemen 161g954kcal36.9g20.2g79.5g9.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4672g9481kcal285.6g1505.8g196.2g244.8g
Valittu annoskoko2336g4740kcal142.8g752.9g98.1g122.4g
Annoskoko puolitettuna1168g2370kcal71.4g376.5g49.1g61.2g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525