Rukiiton täysjyväleipä

Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 117 grammaa

Elisademir

Elisademir sanoi...

Jos olet allerginen rukiille, tämä voi olla mahdollisuutesi. Tosin kuidun määrä ei kovin korkealle nouse

perjantai 30.03.2012 klo 13:43

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi78g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g8.3g38kcal1.7g0.1g3.5g2.2g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g8.3g48kcal1.9g1.6g4.1g0.5g
Siirappi 7.8g24kcal0g5.8g0g0g
Hiiva, 50g2.8g1.7kcal0.4g0g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale28g95kcal3.9g15.6g1.9g1.3g
Grahamjauho 78g256kcal8.2g47.3g1.7g7.7g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl22g76kcal3.1g14.2g0.7g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana468g1074kcal38.4g169.2g23.8g25.8g
Valittu annoskoko234g537kcal19.2g84.6g11.9g12.9g
Annoskoko puolitettuna117g269kcal9.6g42.3g6g6.5g
Arvot/100g100g230kcal8.2g36.2g5.1g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=283286