Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2.8g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Sipuli 23g7.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Rajah Mild Curry Paste (10g)3.8g5.4kcal0.1g0.3g0.4g0g
Tomaattimurska 75g22kcal0.4g4g0.2g1.4g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1.4g12kcal0g0g1.4g0g
Linssi, vihreä, go green11g38kcal3.3g6.4g0.1g3.4g
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g15g44kcal3.3g6.6g0.3g2.4g
Vesi, vesijohtovesi 15g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana468g263kcal15.2g37.8g4.8g15.4g
Valittu annoskoko234g132kcal7.6g18.9g2.4g7.7g
Annoskoko puolitettuna117g66kcal3.8g9.5g1.2g3.9g
Arvot/100g100g56kcal3.2g8.1g1g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=292740