Kesäkurpisakakku

Raasta kesäkurpisa.

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kesäkurpitsa raasteeseen öljy ja sekoita joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, pähkinärouhe, kaneli, vaniljasokeri ja rusinat keskenään.

Lisää lopuksi taikinaan.

Kaada taikina isoon kuivakakkuvuokaan.

Tai kahteen pitkänomaiseen vuokaan.

Paista 175 asteessa reilu tunti.

Pienennä kypsymisen loppuvaiheessa lämpöä 160 asteeseen jos kakkujen pinta uhkaa tummua liikaa.

Kakku sopii myös pakastettavaksi.

Säilyy myös ilman pakastusta pitkää ellei tule syödyksi :)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 78 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)22g28kcal2.5g0.1g2g0g
Sokeri 38g155kcal0g38.1g0g0g
Rypsiöljy 27g238kcal0g0g26.9g0g
Kesäkurpitsa zucchini 60g11kcal0.3g1.5g0.2g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 54g185kcal5.5g37.7g0.6g1.9g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g4.8kcal0g1.2g0g0g
Rusina 18g53kcal0.5g10.8g0.1g1.7g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g12g72kcal2.9g0.8g6.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana468g1499kcal23.6g182g72.6g8g
Valittu annoskoko234g749kcal11.8g91g36.3g4g
Annoskoko puolitettuna117g375kcal5.9g45.5g18.2g2g
Arvot/100g100g320kcal5g38.9g15.5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310097