Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)3.9g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 39g13kcal1.2g1.9g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa31g94kcal7.2g0g7.2g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 0.8g4.2kcal0g0g0.5g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g16g50kcal2g9.7g0.4g1.4g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)62g16kcal0.6g3.4g0g0.9g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.9g2.4kcal0.1g0.2g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.6g5.4kcal0.2g1.1g0g0.1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 78g178kcal14.8g0g13.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana469g728kcal52.4g33.4g43.2g5g
Valittu annoskoko234g364kcal26.2g16.7g21.6g2.5g
Annoskoko puolitettuna117g182kcal13.1g8.4g10.8g1.3g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326191