Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt73g34kcal2.3g3.5g1.1g0g
Hiiva 7.3g5.4kcal1g0.1g0g0.5g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 5.8g18kcal0g4.3g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 10g31kcal2.7g0.7g1.9g2.9g
Ruisjauho (Rainbow)58g186kcal5.8g36.7g1.3g8.2g
Vehnäjauho puolikarkea 57g195kcal5.8g39.8g0.7g2g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl15g131kcal0g0g14.6g0g
Puolukka 8.7g3.4kcal0g0.6g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana469g1206kcal35.2g171.4g39.2g27.6g
Valittu annoskoko235g603kcal17.6g85.7g19.6g13.8g
Annoskoko puolitettuna117g302kcal8.8g42.9g9.8g6.9g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=284600