Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen69g21kcal0.3g4.4g0.1g1g
Luumu kivetön, kuivattu 29g60kcal1.2g11g0.2g2.5g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala24g75kcal3.5g13.8g0.6g2.3g
Vehnäjauho puolikarkea 19g65kcal1.9g13.3g0.2g0.7g
Ruokasooda 2.6g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g9g56kcal2.3g0.6g5.1g0g
Ruokosokeri35g143kcal0g35.1g0g0g
Neilikka, annos 4g0.6g2.1kcal0g0.5g0g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g0.6g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.6g2.1kcal0g0.5g0g0g
Piimä AB Acidophilus Valio24g12kcal0.8g1.1g0.6g0g
Rypsiöljy 21g187kcal0g0g21.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana469g1253kcal20.2g161.2g55.8g13.2g
Valittu annoskoko235g626kcal10.1g80.6g27.9g6.6g
Annoskoko puolitettuna117g313kcal5.1g40.3g14g3.3g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.3g11.9g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082