Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 190g771kcal0g189.8g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl268g912kcal37.5g171.6g8.3g14.8g
Vehnänalkio, 0,25 dl56g179kcal16.2g18.4g4.5g7.8g
Leivinjauhe 11g20kcal0.6g4.2g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl112g1006kcal0g0g111.7g0g
Rahka, valio335g218kcal33.5g14.1g1g0g
Mustikka metsä- 402g177kcal2g25.7g2.4g13.3g
Kananmuna kuoreton 492g701kcal61.5g1.5g50.4g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 447g153kcal13.7g22.3g0.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g27g107kcal0g26.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4680g8488kcal330g948.4g357.4g72g
Valittu annoskoko2340g4244kcal165g474.2g178.7g36g
Annoskoko puolitettuna1170g2122kcal82.5g237.1g89.4g18g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558