Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)400g72kcal7.2g7.2g1.2g8g
Sipuli 104g32kcal1.3g5g0.2g1.8g
Porkkana 160g52kcal1g8.9g0.3g4.1g
Peruna, vanha, kuorittu 160g122kcal3g24.8g0.3g1.6g
Parsakaali brokkoli 160g56kcal7.4g3.1g0.5g4g
Tomaattisose tomaattipyree 56g43kcal2.5g7.2g0.1g0.6g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g16g0.8kcal0g0g0.1g0g
Valkosipuli 8g8.7kcal0.6g1.3g0g0.2g
Selleri, annos 50g80g11kcal0.8g2.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4688g794kcal47.6g119.8g5.4g40.6g
Valittu annoskoko2344g397kcal23.8g59.9g2.7g20.3g
Annoskoko puolitettuna1172g199kcal11.9g30g1.4g10.2g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=211958