Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 600g230kcal6g41.4g1.2g15g
Nauris 300g82kcal3g12.6g0.9g5.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g170g46kcal2.2g8.2g0.3g2.9g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Rypsiöljy 56g495kcal0g0g56g0g
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 200g555kcal4g6g56g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4692g2860kcal33.6g143g229g48g
Valittu annoskoko2346g1430kcal16.8g71.5g114.5g24g
Annoskoko puolitettuna1173g715kcal8.4g35.8g57.3g12g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94683