Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 376g1136kcal67.3g182.2g3.8g40.2g
Vesi, vesijohtovesi 1503g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Naudanliha keskiarvo 188g287kcal36.3g0g15.8g0g
Sianliha keskiarvo 188g410kcal34.3g0g30.6g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4698g3714kcal278.2g373g100.8g83.4g
Valittu annoskoko2349g1857kcal139.1g186.5g50.4g41.7g
Annoskoko puolitettuna1175g929kcal69.6g93.3g25.2g20.9g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019