Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 55g397kcal0.7g0.2g44.5g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 5g21kcal0.2g4.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 43g53kcal4.7g0.1g3.8g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g58g346kcal13.8g3.8g31.1g0g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 37g121kcal0.7g1.1g12.9g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl6.5g42kcal0.9g0.2g4.1g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g30g47kcal0.1g11.5g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana470g2060kcal42.4g44.6g193g0.4g
Valittu annoskoko235g1030kcal21.2g22.3g96.5g0.2g
Annoskoko puolitettuna118g515kcal10.6g11.2g48.3g0.1g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223